slavkovský pivovar logo bile

osvědčené klasiky i neotřelé speciály

naše piva a limonáda

SLAVKOVSKÁ DESÍTKA

Světlé výčepní

Slavkovská desítka

Nejedná se o běžný průmyslový výčepní druh piva, nýbrž o charakterově důstojnou desítku. Svojí světlou barvou a sněhovou pěnou, kterou doplňuje jemná chmelová hořkost, je vhodná nejen k opakované konzumaci. Slavkovská desítka překvapuje jemností, vyvážeností a nečekaně i svým plnějším tělem. Tohle pivo nemusí jen hasit letní žízeň, nýbrž může sloužit jako společník celého večera. Ideální v kombinaci s lehkým salátem či bezmasými předkrmy.

SLAVKOVSKÁ DVANÁCTKA

Světlý ležák

SLAVKOVSKÁ DVANÁCTKA

Klasický zástupce českého ležáku, který je vařen léty osvědčeným způsobem – dekokcí na dva rmuty. Zlatavá barva s bílou smetanově hustou pěnou a chmelovou vůni jde ruku v ruce s plností a velmi příjemnou doznívající hořkostí a řízem. Ve spojení s tradiční českou kuchyní nemůže tento ležák nikdy zevšednět. Zajímavé může být spojení nejen s obligátním kaprem, ale i tuňákem či lososem. Důležitým faktem ovšem zůstává nevhodnost tohoto piva při vaření. Dobrý kuchař nepoužije ve své kuchyni ležák, nechá jej číšníkovi, aby jej vhodně spároval hostům s jídlem.

SLAVKOVSKÝ LEŽÁK POLOTMAVÝ

polotmavý ležák

Slavkovský ležák polotmavý

Polotmavý ležák uvařený, původně jednorázově, v roce 2014 ve spolupráci s brněnskou kapelou Titanic. Středně hořké pivo s hustou bílou pěnou s velice příjemnou vůní chmele a lehkými tóny karamelu. Plné tělo, nižší říz a vysoká pitelnost tohoto piva svádí k opakovanému napití. Polotmavé ležáky se doplňují s tomatovými omáčkami a s pokrmy, kde se nešetří oreganem, bazalkou, fenyklem nebo perníkem.

SL. LEŽÁK ZA STUDENA CHMELENÝ

SVĚTLÝ LEŽÁK

sl. LEŽÁK ZA STUDENA CHMELENÝ

Světlý ležák, který jsme nachmelili odrůdou Sládek a pro zvýraznění chmelového aroma ještě přidali německou odrůdu Spalter Select jak na varně, tak i za studena do tanku. Studeně chmelená piva získávají svou charakteristickou vůni z chmele či jeho modifikací, který se přidává ve studeném úseku výroby, podle toho označení studené chmelení. Naše verze nabízí příjemné plnější tělo, intenzivní hořkost a svěží aroma.

SLAVKOVSKÝ KANCLÉŘ

TMAVÉ SILNÉ

SLAVKOVSKÝ KANCLÉŘ

Tmavé, spodně kvašené pivo, vyrobeno ze 4 druhů sladu, které je díky vyššímu extraktu řazené již mezi speciály. V doprovodu vyzrálého sýra či čokoládových dezertů Vás tento tmavý gentleman mile překvapí svojí jemností a vyvážeností. V současnu tmavá piva renesanci v konzumaci rozhodně nezažívají, nicméně věřte, že nejeden šéfkuchař na ně nedá dopustit. Bez soli a tmavého piva to nebude nikdy ono.

nealkoholická limonáda

SLAVKOVSKÝ WALDMEISTER

Limonáda s příchutí mařinky vonné, kterou jsme pro vás připravili ve spolupráci s legendární ZONkou Třebíč. Mařinka vonná neboli svízel vonný je u nás opomenutou, avšak velice svéráznou bylinkou. Z Evropy se rozšířila takřka po celém světě a je známa pod mnoha názvy jako právě Waldmeister. Jedná se o zásobárnu mnoha účinných látek a tato trvalka obsahuje kumarinový glykosid, hořčiny, třísloviny, organické kyseliny, silice nebo vitamín C. Právě díky obsahu kumarinu byla využívána jako přírodní antidepresivum, avšak pro své výrazné aroma si našla uplatnění především v různých kuchyních. Odtud její druhový název. Používala se jako aromatická látka a dochucovadlo bylinných likérů, koňaku, piva či dokonce uzenin.

piva, která stojí za to vyzkoušet

sezonní speciály

tmavé výčepní

SLAVKOVSKÁ TMAVÁ DESÍTKA

Tmavé výčepní pivo nebývá často v portfoliu průmyslových pivovarů a také nebývá nikterak rozšířeno v již tak bohatých nabídkách minipivovarů. Skutečnost, že tato piva jsou opomíjena, nás vedla k tomu uvařit tmavou desítku. Zásadní a nejsložitější bylo pečlivě vybrat slady a vytvořit přirozenou barvu, chuť a tělo bez pomoci náhražkových surovin. Decentní jemná chmelová hořkost dopadá na vrub Žateckému poloranému červeňáku. Slavkovská tmavá desítka by měla být harmonická a vybízet k dalšímu napití. Při odhození předsudků by mohla plnit roli piva na celý večer.

světlý ležák

SLAVKOVSKÝ VÍDEŇSKÝ LEŽÁK

Tento druh piva označovaný také jako Vienna Lager přišel na svět díky vídeňskému pivovarníkovi Antonu Dreherovi. Ten začal experimentovat se spodním kvašením, technologickými postupy a také se sladem. Slavkovský vídeňský ležák je pivem vařeným jen z vídeňského sladu a vyznačuje se jantarově měděnou barvou, střídmou hedvábnou sladovostí s oříškovým podtónem a kořeněnou chutí. Tento šarmantní gentleman je dokonalým společníkem grilovanému telecímu, jehněčímu a především kuřecímu masu, královskou symbiózu docílíte s příjemně kořeněným jídlem. Velice interesantní je paradoxně spojitost s mexickou kuchyní.

světlé plné

SLAVKOVSKÝ BOHEMIAN PALE ALE

Svrchně kvašené pivo, které se nabízí nazvat jako American Pale Ale, ale úplně tomu tak není. V této verzi jsme chtěli zachovat charakter pro styl APA (intenzivní vyrovnaná hořkost, lehké tělo, výrazné aroma), ale použili jsme aromatické odrůdy českých chmelů. Konkrétně tedy Kazbek, Uran a Juno. Výsledkem je lehký a skvěle pitelný Pale Ale s dominantní citrusovou stopou a podkladově bylinným zemitým charakterem. Vysoká pitelnost se odráží od voňavého lehoučkého těla.

polotmavé silné

Sl. VELIKONOČNÍ SPECIÁL

Pro letošní Velikonoce jsme připravili speciál s výrazným aroma po karamelu, chlebu a medu a plným sladovým tělem. Pivu jsme vnukli mahagonovou a naprosto přirozenou barvu, kterou zapříčinila kombinace tří sladů, kde prim kromě světlého českého sladu hraje slad mnichovský. Lákavá barva, okázalé aroma, chlebnaté tělo, a především pitelnost tohoto piva je dokonalým průvodcem po čas těchto svátků. Náš speciál bude skvěle fungovat jak s pečeným masem, různými nádivkami, tak s tradičními velikonočními jidáši či beránkem.

světlé plné

SLAVKOVSKÉ BÍLÉ

Světlé, svrchně kvašené pivo, typický bavorský zástupce pšeničných piv. Jeho charakterem jsou ovocné vůně, hlavně banán a hřebíček. Má světlou až slámovou barvu, bohatou pěnu, vyšší říz a nižší hořkost. V Německu je tento pivní styl fenoménem na všech frontách. Nenajdete vhodnějšího piva na vaření. Odjakživa se pšeničná piva používala na vaření polévek, omáček nebo se do nich jednoduše máčel chléb, aby po ránu nasytila a nastartovala organismus. Ve snoubení s jídlem je vhodné jak k předkrmům, tak polévkám, ale i hlavním chodům. Náramně si rozumí s drůbeží, saláty s kyselejší zálivkou nebo k jednodušším sýrům.

světlý ležák

SLAVKOVSKÝ PILS

V září roku 1810 pozval bavorský princ Ludvík celé město na oslavu zásnub na místo, které se dodnes nazývá po jeho nevěstě Theresienwiese a dal tak vzniknout události, jež celý pivní svět zná pod termínem Oktoberfest. Postupem času, možná kvůli počasí, se časově posunula tato událost na září a trvá většinou 16 dní do první říjnové neděle. Sládek Slavkovského pivovaru Karel Vavrečka uvařil k této příležitosti tři druhy piva, se kterými byste se na Oktoberfestu jistě potkali. Prvním z nich je typický Bayerisches Pilsbier, který se od začátku představí svým chmelovým akcentem převyšující sladovost a sušším bylinným dozníváním.

světlý ležák

SLAVKOVSKÝ HELLES

Jedná se o osvěžující sladový ležák často dostupný na jihu Bavorska a v Mnichově. Decentně hořké pivo se střední plností těla, středním řízem a vysokou pitelností. Svojí velmi světlou barvou, hustou sněhobílou pěnou a výraznou sladovou vůní se rozhodně nenechá zahanbit před Bavorskými kolegy. Poznejte další světový (německý) pivní styl, který Vám přiblíží právě Slavkovský Helles. K tomuhle příjemnému pivu nelze doporučit nic jiného než Bavorské vdolečky, tamní sekanou či bílé klobásy s kyselým zelím a kmínovým pečivem.

polotmavé silné

SLAVKOVSKÝ MÜNCHENER DUNKEL

Město Mnichov i bavorský stát o sobě tvrdí, že jsou kolébkou pivovarnictví jako takového. Lze jim přičíst nemalé zásluhy za zdokonalení pivního stylu, který v Čechách známe jako ležák. Ležáková metoda dlouhodobého zrání v chladu byla zaznamenána v písemnostech Mnichovské radnice z roku 1420, avšak zdokonalována byla koncem 18. století. Otcem a reformátorem mnichovského charakterově čistého piva byl údajně sládek pivovaru Spaten Gabriel Sedlmayr ml., který pracoval metodičtější technologií a vytvořil tmavě hnědý ležák, který chutnal po sladu a zdomestikoval po celém světě pod termínem Mnichovský ležák. V době, kdy v Mnichově vypukl největší pivovarský den, jaký tam pamatují, Vám přinášíme Mnichovské pivo, ve kterém dominuje mnichovský slad ve vůni i chuti podpořený příjemným decentním chmelovým aroma.

polotmavý ležák

SLAVKOVSKÝ KAŠTAN

Polotmavý ležák uvařený ze tří druhu ječných sladu (plzeňský, bavorský, karamelový) dekokčním způsobem na dva rmuty. Chmeleno odrůdami Sládek a Hallertau. Středně hořké pivo s hustou bílou pěnou s velice příjemnou vůní chmele, nižším řízem a lehkými tóny karamelu. Svojí žlutočervenou barvou připomíná opadané podzimní listí a je vskutku malebným nápojem hodícím se k přivítání podzimu. Polotmavé ležáky se doplňují s tomatovými omáčkami a s pokrmy, kde se nešetří oreganem, bazalkou, fenyklem nebo perníkem.

polotmavé silné svrchně kvašené

BIÈRE DE L´EMPEREUR

Svrchně kvašené silné pivo zlatohnědé barvy připomínající východ slavkovského slunce v den památné bitvy u Slavkova roku 1805. Jemná chmelová vůně s plným sladovým tělem a doznívajícím nakuřovaným tónem muže být připodobněna k doutnající dělové hlavni. Vařeno ze čtyř druhů ječných sladů a kvašeno původním způsobem za použití svrchních kvasnic. Svým nakuřovaným podtónem je tohle pivo esem v rukávu každého kuchaře. Bière de l ´Empereur je skvělým partnerem k uzeným žebrům, šunce, kachnímu konfitu, plněným bramborovým knedlíkům či čokoládovým moučníkům.

světlý ležák ochucený

SLAVKOVSKÝ LEŽÁK S MEDEM

Spodně kvašený ležák ze třech druhů ječných sladu (český, bavorský, karamelový). Chmeleno dvěma odrůdami chmele a to Žateckým poloraným červeňákem a Sládkem. Tyto dvě odrůdy chmele dodají pivu tu správnou hořkost a vůni. Pro ojedinělý zážitek jsme pivo ochutili o med, který jsme do piva přidali v tu pravou chvíli, aby si med zachoval všechny své přednosti a pozitiva. Užijte si nevšední medový ležák ze Slavkovského pivovaru. Pokud si chcete umocnit zážitek z tohoto piva, tak neváhejte o vepřových žebrech pečených s medem a tmavým pivem či kachní prsa na medu s glazovanou hruškou.

slavkovský pivovar logo bile

vítejte!

Pro vstup na tyto stránky musíte být starší 18 let.

Tyto stránky používají cookies za účelem zkvalitňování služeb a analýzy návštěvnosti. Uvedením svého věku souhlasíte s užíváním cookies podle zásad uvedených v našich Zásadách používání souborů cookie.
.