Aktuálně

Oktoberfest ve Slavkově

Od 22. září propukne v Mnichově největší pivní svátek Německa. Pro ty, kteří nebudou mít cestu do metropole Bavorska jsme od stejného data (do vyprodání zásob) připravili ve Slavkovském pivovaru ochutnávku piv nabízených na Oktoberfestu.

SLAVKOVSKÝ PILS (Bayerisches Pilsbier)
Pivo – světlý ležák
EPM: 11 % hm. Obsah alkoholu: 4,4 % obj.
V září roku 1810 pozval bavorský princ Ludvík celé město na oslavu svých zásnub na místo, které se dodnes nazývá po jeho nevěstě Theresienwiese a dal tak vzniknout události, jež celý pivní svět zná pod termínem Oktoberfest. Postupem času, možná kvůli počasí, se časově posunula tato událost na září a trvá většinou 16 dní do první říjnové neděle. Sládek Slavkovského pivovaru Karel Vavrečka uvařil k této příležitosti dva druhy piv, které lze na Oktoberfestu dozajista ochutnat. Prvním z nich je typický Bayerisches Pilsbier, představující se od začátku svým chmelovým akcentem lehce převyšující sladovost. Bylinný charakter a sušší konec podtrhuje středně plné tělo a vybízí k dalšímu napití.

SLAVKOVSKÝ MÜNCHENER DUNKEL
Pivo – tmavý speciál
EPM: 13 % hm. Obsah alkoholu: 5,5 % obj.
Město Mnichov i bavorský stát o sobě tvrdí, že jsou kolébkou pivovarnictví jako takového. Lze jim přičíst nemalé zásluhy za zdokonalení pivního stylu, který v Čechách známe jako ležák. Metoda dlouhodobého ležení v chladu byla zaznamenána v písemnostech Mnichovské radnice z roku 1420, avšak zdokonalena byla koncem 18. století. Otcem a reformátorem mnichovského charakterově čistého piva byl údajně sládek pivovaru Spaten Gabriel Sedlmayr ml. Tento výjimečný člověk pracoval metodičtější technologií a vytvořil tmavě hnědý ležák, který chutnal po sladu a zdomestikoval po celém světě pod termínem Mnichovský ležák. V době, kdy v Mnichově vypukl největší pivovarský den, jaký tam pamatují, Vám přinášíme Mnichovské tmavé pivo, ve kterém dominuje mnichovský slad ve vůni i chuti podpořený příjemným decentním chmelovým aroma.

Slavkovský pivovar přijme

- víkendovou výpomoc do kuchyně (DPP)
- víkendovou výpomoc do restaurace (DPP)

Informace na:
tel. 602 711 594
info@slavkovskypivovar.cz

MIMOŘÁDNÁ NABÍDKA SLAVKOVSKÉHO PIVOVARU

Krémová polévka z dýně Hokaido (1A,7) 60.-

Hovězí líčka na červeném víně s kořenovou zeleninou, zdobené žampiony podávané s bramborovým pyré (7) 165,-

Šafránové rizoto s liškami, sypané parmazánem (7) 145,-

Lotrinský Quiche (1A,3,7) 70,-

Taška na 6 „Slavkováků“ k dostání v pivovarské restauraci.

Dějiny pivovarnictví ve Slavkově u Brna

Právě vychází kniha o historii pivovarnictví ve Slavkově u Brna.
Kniha Dějiny pivovarnictví Slavkova u Brna, jejíž autorem je pan Filip Vrána, mapuje historii pivovarnictví tohoto města od středověku po současnost. Je výsledkem pětiletého studia v archivech i v terénu.

Knihu můžete zakoupit mimo jiné i v restauraci Slavkovského pivovaru.

Pivovar

Slavkovský pivovar

V našem pivovaru pro Vás vyrábíme nejen typicky česká piva, ale i piva různých druhů a stylů, spodně i svrchně kvašená, nefiltrovaná a nepasterizovaná.

Při vaření našeho piva klademe důraz na kvalitu surovin, a dostává se k Vám v té nejlepší možné přírodní formě.

Restaurace

Slavkovský pivovar

Restaurace Slavkovského pivovaru se nachází v klidné části města Slavkov u Brna. Je nekuřácká a je vybavena stylovým dubovým nábytkem.

Při posezení u pivečka můžete sledovat práci sládka při vaření piva na varně našeho pivovaru, která tvoří dominantu restaurace.

Více

Více

Polední menu

Úterý 25. 09. 2018

Drůbeží písmenková (1A,3,9) 25,-
Rizoto s vepřovým masem a zeleninou, sypané sýrem, okurek (1A,7) 85,-
Zeleninový salát s grilovaným krůtím steakem a žampiony, celozrnné pečivo (1A,3) 100,-

Týdenní menu

Virtuální prohlídka pivovaru

Slavkovský pivovar

Spustit prohlídku

Pivní speciály

Jaro

SLAVKOVSKÝ VÍDEŇSKÝ SPECIÁL

Léto

SLAVKOVSKÝ HELLES

Podzim

SLAVKOVSKÝ KAŠTAN

Zima

SLAVKOVSKÝ NAKUŘOVANÝ LEŽÁK

Detailní popis